Bum-bum

B

Cel mai mult mă enervează liniștea.

Nu aia în care îți auzi gândurile, îți simți bătaia inimii. Nu aia de contemplat.

Mă enervează liniștea care vine cu bormașina vecinului. Huruieli și ciocăneli constant. Loviturile în ușa de lift, pac-tronc-țac. Bateria din bucătărie care refuză să se închidă și se scurge picătură cu picătură. Pic. Pic. Pic. Și zumzetul de la frigider. E liniștea ploii care cade pe capacul din aluminiu al aerulului condiționat. Pac – pac. E liniștea care nu-ți dă pace și te face nebun, te întoarce în pat și îți mănâncă nasul. E liniștea care îți arată ceasul.

Liniștea care îți întinde rufele înainte să pleci la muncă și îți calcă pantalonii la 6, cu dungă. E liniștea care îți arde limba cu cafeaua fierbinte. E liniștea care se tot extinde. Șterge praful, dă cu aspiratorul, mai pleacă din casă, fă ceva bun pentru la masă. E liniștea care îți aranjează scaunul la birou și îți spune că o poți face din nou. Care îți verifică de două ori greșelile în texte și îți spune că nu-ți trebuie pretext ca să vorbești cu ea. Cu el. Cu cine vrei tu. E liniștea care te-ar ucide dacă ai spune ”Nu”. Liniștea care nu-i dispusă să te lase să ieși pe ușă dacă n-ai părul perfect. Sau te gonește oricum, că te aranjezi tu pe drum. Liniștea care te împinge să fii mai bun. Mai atent, să iei mai multe în calcul ca să faci ce vrei. E liniștea care-ți zice că poate tenișii verzi nu se pupă cu tricoul albastru. Și mai strânge-ți din lucruri că iar ai făcut dezastru.

E liniștea pe care nu o cunoști, nu-ți dai seama de ea. E doar acolo în camera ta, dându-ți una peste cap, că ai stat pe LoL prea mult și mâine ai un deadline de întrecut.

E liniștea care vine când te sună un om cu probleme, să stai s-asculți. Îți face în cap tot felul de scheme și te pune să discuți soluții, să faci un compromis. E liniștea care-ți amintește că ai un vis.

E liniștea care nu te lasă să trăiești. Tot timpul cu biciul în spatele tău. Aleargă, fă, drege, nu sta. Și îți dă voie să urli ”Mai du-te-n pula mea!”.

E liniștea aia frumoasă. De dimineață de luni. De dinaintea unei furtuni. Și mă enervează că ajunge tot timpul înaintea mea.

Despre autor

Cosmin

Ghinionist de profesie, împiedicat din vocație. De asemenea, împiedicat vocațional.
Bea cafea și știe lucruri. Le mai și scrie, dacă nu îi e lene.
Face copywriting.

Hai, zi-mi ceva

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.